Gemarineerde saté


Wrijf de laos, citroengras, de knoflook, de gember, de sjalotjes, de suiker en het zout tot een fijne pasta in een vijzel.
Leg het vlees in een schaal en meng het met de pasta en alle andere benodigdheden behalve het olie- kokosmengsel en de citroengras-kwast. Laat het zo een paar uur staan.
Steek 6 - stukjes vlees aan het in water geweekte bamboestokjes.
Maak vervolgens een heel heet houtskoolvuur en leg de stokjes op het rooster en gril het boven de hete houtskool, of bak het in een grilpan.
Nadat je ze omgedraaid hebt, besprenkel je ze met het olie-kokosmelkmengsel met een gekneusde stengel citroengras.
Grill tot het vlees gaar, geurig en zacht is.
Succes en eet smakelijk!!

Azie

Indonesie

Gevogelte

4 pers

no:421/972 << >>
400 gr. kippenvlees in blokjes gesneden

30 bamboestokjes in water geweekt

marinade
1 theelepel venkelpoeder
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel ketoembar(koriandepoeder)
1/2 theelepel koenjit (geelwortelpoeder
1/2 theelepel kaneelpoeder

kruidenpasta
1 cm. verse laoswortel klein gehakt
1 stengel citroengras
2 tenen knoflook gehakt
1 cm. gemberwortel gehakt
5 sjalotjes gehakt
2 theelepels palmsuiker
1 theelepel zout

2 eetlepels olie vermengd met kokosmelk

1 stengel citroengras als kwastje