Kruidig gestoofd rundvlees


Snijd het vlees in blokjes van ong. 3 cm. en doe ze in een diepe pan.Laat het vlees ong. 3 min. koken in schoon water. Giet het af en zet apart. Zet het vlees nu op met ander water en zorg dat het net onder staat. Pel de uien, snijd ze in vieren en voeg ze met de plakjes gemberwortel aan de pan toe en vervolgens de 4 gepelde tenen knoflook. Breng afgedekt aan de kook,temper het vuur en laat het vlees ongeveer 2 uur afgedekt zachtjes koken.
Pel de overige teentjes knoflook en hak ze fijn. Verwarm de olie in een kleine pan met een dikke bodem en fruit de knoflook met de gekneusde Sechuanpeper- en zwarte peper 1 minuut op matig vuur. Voeg de overige benodigdheden toe en roerbak nog 2 minuten.
Voeg dit alles aan de pan met vlees toe en breng het geheel weer aan de kook. Dek de pan af en laat nog 30 - 45 min. zachtjes sudderen, tot het vlees volledig zacht is. Verwijder de steranijs en mandarijnenschil.
Serveer met witte- of knoflookrijst en een heerlijke groene groente.
Succes en eet smakelijk!

China

Sichuan

Vlees

6 pers

no:250/945 << >>
1 kilo rib- of sucadelapppen
2 middelgrote uien
12 plakjes gemberwortel
4 tenen knoflook gepeld en licht geplet
8 tenen knoflook gehakt
3 stukken gedroogde mandarijnen schil
3 hele steranijs
3 eetlepels olie
1 eetlepel Sechuanpeper
1 eetlepel zwarte peperkorrels
4 eetelepels rijstwijn
2 dl. donkere sojasaus
3 eetlepels hoisinsaus