Krokante zeebaarsfilet


IMG_1581.jpg Meng alle benodigdheden voor de saus, behalve de citroenschil met 1 1/2 dl. water. Breng de saus al roerend aan de kook. Zet het vuur laag, snijd de citroenschil in dunne reepjes en voeg deze toe. Laat de saus nog enkele minuten doorkoken.
Stoom de groente, behalve de wortel en koriander beetgaar, zet ze meteen in ijskoud water(dan gaart het niet na). Laat ze uitlekken en zet apart.
Snijd de zeebaarsfilets in stukjes van 4 cm., haal deze door de maizena en frituur deze kort op 180 oC. schep ze eruit en laat uitlekken.
Bak in een hete wok de cornflakes kort aan, voeg de lenteuitjes en de vis toe en breng op smaak met vissaus en chilisaus.
Serveer de vis op een dun laagje van de saus (spiegel) en garneer met de groente en takjes koriander.
Succes en eet smakelijk!!

China

Hongkong

Vis

4 pers

no:160/972 << >>
4 stuks zeebaarsfilet met huid
50 gr. maizena

50 gr. cornflakes
1 eetlepel vissaus
1 eetlepel chilisaus
2 lenteui in reepjes gesneden
saus
1/2 dl. witte rijstazijn
80 gr. suiker
1/2 tl. zout
1/2 tl. geelwortelpoeder(kurkuma)
1 eetlepel maizena
sap van 1 citroen
sap van 1/2 sinaasappel
1 1/2 dl. water
schil van 1/2 citroen
garnering
1/2 rode paprika in dunne reepjes gesneden
1/2 groene paprika in dunne reepjes gesneden
1/4 wortel geraspt
10 peultjes in dunne reepjes gesneden
korandertakjes