Knapperige mie


Verhit de wok, doe er dan de olie in een laat het erg heet worden. Doe er dan de mie beetje voor beetje in. Zet apart.
Meng de benodigdheden voor de saus in een sauspannetje en laat het goed inkoken op een medium hoog vuur, todat er een siroop ontstaat. (ong. 4 minuten).
Bak een dunne omelet van de eieren en snijd in dunne reepjes. Zet apart.
Schenk de saus over de mie op een platte serveerschaal en garneer het met het garnituur.
Dien het direct op.



Succes en eet smakelijk!!

Thailand

Thailand

Mie

4 pers

no:794/972 << >>
1 liter olie
100 gr. rijstmie

Saus
1.25 dl. witte rijstazijn
125 gr. suiker
1 theelepel zout
1 eetlepel tomatenketchup
3 eetlepels ingemaakte knoflook in dunne plakjes gesneden

Garnituur
2 eieren losgeklopt voor de omeletreepjes
6 eetlepels gehakte lenteui
1 grote gehakte rode paprika
1 eetlepel verse koriander