Kokoskaramel (Banh ra men)


Verwarm de oven voor op 165 oC. Doe voor de karamel de suiker en het water in een zware pan op een middelhoog vuur en laat al roerend verhitten tot de suiker opgelost is. Laat dan zonder te roeren 8 - 12 minuten zachtjes koken tot het mengsel een mooie karamelkleur heeft. Neem de pan van het vuur en giet de karamel onmiddellijk in acht custardbakjes van 1.25 dl. inhoud. Draai de bakjes zodat de karamel over de bodem vloeit. Zet apart.
Meng voor de custard de melk, kokosmelk en suiker in een pan. Zet de pan op een matig vuur en verhit tot het mengsel net heet is. Neem van het vuur.
Klop de eieren los in een kom. Giet er al roerend het melk-suikermengsel bij en roer er dan de vanille-essence door. Giet het mengsel door een zeef in een kom. Schep er de gedroogde kokos door. Zet de custardbakjes in een braadslee. Giet zo veel heet water in de slee dat de bakjes er voor de helft in staan. Verdeel het custardmengsel over de bakjes.
Zet de slee 30 - 35 minuten in de oven tot de custard gestold is. Neem de bakjes uit het waterbad en laat ze afkoelen. Dek de bakjes af en laat ze in de koelkast volledig koel worden voor het serveren. Snijd de rand van de custard rondom los en stort ze op individuele dessertbordjes.

Succes en eet smakelijk!!

Vietnam

Vietnam

Nagerecht

6 pers

no:556/972 << >>
karamel
200 gr. suiker
1.5 dl. water

custard
4 dl. melk
4 dl. kokosmelk
100 gr. suiker
4 eieren
1 theelepel vanille-essence
30 gr. ongezoete, gedroogde kokos