Gevulde parelhoenfilet in rauwe ham


Voorbereiding(kan 6 uur voor serveren) Halveer de parelhoenfilets overlangs, maar snij ze niet helemaal door. Klap ze open om te vullen. Bak de shitake 5 min. in de boter. Bak de spinazieblaadjes 1 - 2 min. mee. Laat dit mengsel uitlekken en afkoelen. Bestrooi de filets met zout en peper en verdeel het spinaziemengsel erover. Leg hier de salie op en strooi de feta erover. Klap de filets dubbel. Leg elke filet op 2 plakjes rauwe ham en rol ze op. Bind ze vast met keukentouw.
Bereiding: verwarm de oven voor op 220 oC. Bak de gevulde filets rondom bruin in de olie. Zet ze dan in de oven en bak ze nog 15 - 20 min. Bedruip ze regelmatig met het braadvet.
Serveer ze, in plakjes gesneden, met knolselderijpuree en garneer met blokjes tomaat.

Succes en eet smakelijk!!

Europa

Spanje

Gevogelte

6 pers

no:780/972 << >>
6 parelhoenfilets
100 gr. shi-take in stukjes gesneden
1 eetlepel boter
200 gr. spinazieblaadjes fijngesneden
zout
peper
12 salieblaadjes
175 gr. feta verkruimeld
12 plakjes dun gesneden Parmaham
2 eetlepels olie
1 tomaat, ontveld in blokjes gesneden