Gevulde paprika schuitjes of hele Turkse pepers


Was en week de gedroogde garnalen in kokend water ong. 30 min. Hak de garnalen fijn. Verwijder het darmkanaal van de verse garnalen en hak deze ook erg klein. Vermeng gehakt, gedroogde garnalen , verse garnalen en de benodigdheden voor de marinade. Sla de vulling totdat deze stevig is. Snijd de paprika's in schuitjes .Bestrooi de paprika's met de maizena en vul ze rijkelijk met de vulling. Snijd ieder stukje paprika indien te groot in tweeën. Was de zwarte boontjes en hak de knoflook klein (als je hier de zwartebonen-knoflookpasta gebruikt, is dat niet nodig).
Verhit 6 eetlepels olie in een platte hapjes of koekepan, leg de paprika's met de gevulde kant naar beneden en bak deze ong. 2 minuten. Haal de paprika's er uit en zet apart.
Voeg de zwarte bonen- knoflook en de bouillon toe, laat het aan de kook komen en doe er dan de paprika's weer bij. Doe een deksel op de pan en bak vervolgens de paprika's nog 3 minuten. Op het laatste nog een theelepel sesamolie erbij doen. Serveer het op een platte schotel.
Succes en eet smakelijk!!!

China

Shanghai

Groenten

4 pers

no:742/972 << >>
25 gr. gedroogde garnalen geweekt en gehakt
250 gr. varkensvlees gehakt
50 gr. rauwe gepelde garnalen gehakt

2 eetlepels maizena

Marinade
1 theelepel sojasaus
1 theelepel suiker
1 theelepel sesamolie
1 theelepel maizena
1 eetlepel water
zout
2 paprikas, 1 rode en een groene in achten verdeeld (schuitjes) of 12 pepers ontzaad, maar heel gelaten

2 tenen knoflook gehakt
1 eetlepel zwarte boontjes
of
1 1/2 eetlepel zwarte bonen knoflookpasta
1 dl. bouillon
6 eetlepels olie om te bakken

1 theelepel sesamolie