Gevulde kwartel


Meng de benodigdheden voor de marinade. Haal de kwartels er goed doorheen en laat ze 30 minuten marineren.
Meng de kipfilet, champignon en de lenteuitje met de paprikapoeder en kneed dit goed door elkaar. Vul vervolgens de kwartel met dit mengsel en steek ze dicht met een coctailprikker.
Zet een wok op het vuur met water en laat het aan de kook komen. Zet er vervolgens de kwartels op een bord in een stoommandje in de wok met water en laat ze 20 min. stomen. Laat ze dan goed uitlekken.
Bak ze vervolgens ongeveer 10 minuten rondom bruin in de koekenpan.
Serveer ze op een bedje van gefrituurde mihoen(nestje) met een paar gekookte ongeschilde kwarteleitjes .

Succes en eet smakelijk!!














Frituur de mihoen totdat deze wit en knapperig is. De olie moet erg heet zijn.
Doe het beetje voor beetje, anders rijst het de pan uit.
Laat het goed uitlekken.

China

Canton

Gevogelte

4 pers

no:896/972 << >>
4 kwartels ontbeend

vulling
150 gr. kipfilet gehakt
3 gedroogde Chinese champignons geweekt en gehakt
3 lenteuitjes gehakt
1 eetlepel paprikapoeder

coctailprikkers


olie

marinade
2 eetlepels rijstwijn
1 grote eetlepel oestersaus
2 eetlepels d. sojasaus
1 kleine eetlepel sesamolie
2 eiwitten
1 eetlepel maizena
1/2 theelepel suiker
1 /2 theelepel peper
1/2 theelepel zout

50 gr. mihoen
8 kwarteleitjes