Gestoomde vis met sinaasappel en gember


7051600061kookles.jpg Dep de visfilets droog en leg ze in een ondiepe schaal. Meng de helft van het sinaasappelsap en de sliertjes , de helft van de lenteui en de helft van de sinaasappelpartjes met de knoflook en de gember. Schep de visfilets hiermee om een laat ze afgedekt 1 uur marineren. Schep de visfilets, sinaasappelpartjes en bosuitjes uit de schaal en doe ze in een met bakpapier beklede stoominzet. Bewaar de marinade.
Stoom de vis afgedekt 10 - 15 minuten boven kokend water.
Schenk intussen de marinade in een pannetje, voeg de wijn en het resterende sinaasappelsap en de sliertjes toe en kook dit 2 tot 3 minuten in op een hoog vuur. Haal de pan van het vuur, klop de boter erdoor zodat u een glanzende saus krijgt en voeg tot slot de bieslook toe.
Schik de visfilets op een voorverwarmde schaal of aparte schaaltjes en geef de saus er apart bij. Garneer met de resterende sinaasappelpartjes en bosuitjes. Serveer als hoofgerecht hier witte rijst en een gemengde roergebakken groente bij. Als voorgerecht kun je dit alleenstaand serveren.
Succes en eet smakelijk!!

Dit kleurige gerecht kunt u met alle soorten witvis maken

China

Canton

Vis

4 pers

no:78/972 << >>
4 grote witvisfilets( ca. 175 gr. per stuk) ontveld

marinade
sap en sliertjes schil van 1 kleine sinaasappel
3 cm. gemberwortel gehakt
2 tenen knoflook gehakt
4 lenteuitjes gehakt
1 middelgrote handsinaasappel, in kleine stukjes gesneden
1 eetlepel vers gemalen peper
4 eetlepels Japanse sojasaus(Kikkoman)

saus
8 eetlepels droge witte wijn
50 gr. koude boter
1 eetlepel gesnipperde verse bieslook