Gestoofde paling uit de provence, paling de pater


paling.jpg Was de paling en snijd hem in moten van ong. 4 cm. Dep ze droog met keukenpapier en bestrooi ze met wat peper en zout.
Verhit de olie in een grote pan en fruit hierin de ui en de knoflook ong. 3 minuten. Voeg er dan de paling aan het ui- knoflookmengsel toe en bak alles op matig vuur lichtbruin van kleur. Voeg de wijn, de olijven, de tomaten en de peterselie toe. Breng alles aan de kook, draai het vuur laag, doe een deksel op de pan en laat het gerecht 20 minuten stoven.
Maak het visgerecht eventueel nog op smaak met wat zout en peper en serveer onmiddellijk.
Je kunt hierbij gekookte nieuwe aardappeltjes of stokbrood geven. Heerlijk met een frisse salade.

Succes en eet smakelijk !!

* De Pater is een klein hotel -restaurant in Dokkumer Nieuwe Zijlen waar we het gegeten hebben.

Europa

Frankrijk

Vis

6 pers

no:366/972 << >>
ruim 1 kg. verse paling zonder vel
zout
peper
5 eetlepels olijfolie
1 ui schoongemaakt en in stukjes gesneden
4 tenen knoflook gehakt
3 dl. droge witte wijn
25 ontpitte groene olijven
600 gr. ontvelde en in partjes gesneden tomaat
2 eetlepels fijn gehakte peterselie