Gestoofd varkensgehakt met krab
Kneed het gehakte vlees. krab en uitjes door elkaar. Voeg de gember, zout en maizena toe en vermeng alles goed met de hand. Giet het gekruide water bij beetje erbij en zorg dat ook dit wordt opgenomen. Verdeel het gehakt in 4 of meer porties en maak er ballen van. Bak ze in ruim olie op middelhoog vuur tot ze lichtbruin zijn.
Roerbak de kool snel in drie eetlepels hete olie. Leg de kool in een dikke vuurvaste schotel of een pan met dikke bodem.
Leg de gehaktballen op de kool en sprenkel er de wijn over. Voeg de bouillon toe en kruid met suiker en sojasaus. Doe het deksel op de schaal of pan en kook het eerste kwartier op hoog vuur. Laat het dan nog 45 minuten op een laag vuurtje of in een op 180 oC. voorverwarmde oven sudderen.
Serveer het warm.
Succes en eet smakelijk!!
China
Shanghai
Vlees
4 pers
no:292/972
<<
>>
400 gr. mager varkensvlees gehakt, licht bewerkt met de botte kant van een mes
1 klein blikje krab, ontdaan van kraakbeen losgehaald en uitgelekt
2 lenteui klein gesneden
1 eetlepel fijngehakte gemberwortel
1/2 theelepel zout
1 eetlepel maizena
1 kleine witte of spitskoolkool, ontdaan van de kern over de lengte gehalveerd en vervolgens in stukken van 5 cm. gesneden
1/2 dl. water, gekruid met kleine hoeveelheden in dunne plakjes gesneden gember en geraspte ui
3/4 liter bouillon
olie om te bakken
4 eetlepels rijstwijn
4 eetlepels sojasaus
1 eetlepel br. basterdsuiker