Gepocheerde stevige witte vis (bev. kabeljauw) met shitake


Verwarm de oven voor op 200 oC. Leg de stukken folie op een plank met de glanzende kant naar beneden. Vet met een deel van de boter een stukje folie in dat iets groter is dan de visfilets.
Leg de stukken vis op de folie, verdeel de lenteui, paprika en shitake erop. Verdeel de resterende boter in stukjes bovenop, besprenkel ze met sake en bestrooi ze met peper en zout.
Vouw de folie dicht tot goed gesloten pakketjes. Leg ze in een braadslee en giet er zoveel heet water in dat dit tot halverwege de pakketjes staat. Zet de bakplaat 10 minuten in het midden van de oven. Neem de pakketjes uit de oven, open ze en sprenkel de sojasaus erin.
Geef met een eenvoudige sla en rijst of mihoen.
Succes en eet smakelijk!!

Japan

Japan

Vis

6 pers

no:838/972 << >>
50 gr.boter
6 stukjes kabeljauwfilet 100 gr. per stuk
4 lenteui, schoongemaakt en in ringetjes gesneden
1 rode paprika z..z. in dunne ringetjes gesnneden
12 gedroogde shitake geweekt en zonder stam in dunne dunne reepjes gesneden
3 eetlepels sake
zout en witte peper

3 eetlepels sojasaus(kikkoman)
6 stukken aluminiumfolie ongeveer driemaal de grootte van de vis.

gemengde sla
gestoomde rijst of rijstmie