Generaal Tso’s favoriete kip


Meng de benodigdheden voor de marinade. Zet daar de stukjes kip in. Laat ze 10 minuten staan. Meng de benodigdheden voor de smaakmakers en zet apart.
Verhit de wok en doe er de olie in, laat het goed heet worden. Dan er de gedroogde chilipepers er in doen en 10 sec. laten bakken, laat ze erin zitten, dan de kipblokjes erbij doen en nog 2 minuten roerbakken. De knoflook, gemberwortel en de lenteui erbij doen en nog 1 minuut roerbakken.
De smaakmakers erbij gieten en 1 minuut laten koken, dan het maizena-water mengsel toevoegen en laten koken totdat het is ingedikt.
Serveer de kip op een platte schaal en strooi daar de gehakte pinda's of pijnboompitten over.

Succes en eet smakelijk!

China

Beijing

Gevogelte

4 pers

no:359/972 << >>
marinade
3 eetlepels rijstwijn
1 eetlepel oestersaus
1 eetlepel maizena

ongeveer 500 gr. kipfilet in blokjes gesneden

smaakmakers
1 kopje bouillon
1 eetlepel donkere rijstazijn
1 eetlepel lichte sojasaus
1 eetlepel donkere sojasaus
1 eetlepel bruine suiker
1 eetlepel sesamolie

2 eetlepel olie
6 gedroogde chilipepers
1 eetlepel gehakte knoflook
1 eetlepel gehakte gemberwortel
2 lenteui in 2.5 cm. gesneden

1 eetlepel maizena- watermengsel

1 kopje geroosterd gehakte pinda's of geroosterde pijnboompitten