Garnalendumplings (xia guo tieh) met zure sojadipsaus


kooklesblitterswijck.jpg Meng de benodigdheden voor de vulling in een kom. Roer alles met de klok mee.
Schep een eetlepel vulling op het midden van een wontonvel. Bestrijk de randen met eierdooier en vouw een hoek schuin over de vulling heen zodat het een driehoekje wordt. Druk de randen stevig op elkaar, waardoor een gegolfde rand ontstaat. Maak zo de rest van de dumplings.
Verhit de olie in de wok (ong. 180 oC.)
Frituur de dumplings met steeds een paar tegelijk in 4- 5 min. goudbruin en keer ze halverwege. Schep ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Roer de benodigdheden voor de dipsaus door elkaar en dien de dumplings heet op met de dipsaus.
Succes en eet smakelijk!
Het geheim van een goede dumpling? Hak de benodigdheden fijn en roer alles klokswijs naar 1 kant. De vulling smelt weg bij elke hap in de mond, maar heeft nogwel een bite.

-Nieuw-

China

Schaaldieren

4 pers

no:358/972 << >>
400 ml. olie

12 of meer wontonvellen
1 eierdooier om te plakken
garnalenvulling
400 gr. rauwe grote garnalen, gepeld, darmkaneel verwijderd, fijngehakt
2 eetlepels verse gemberwortel gehakt
4 tenen knoflook klein gehakt
2 grote lenteui klein gehakt
1 1/2 eetlepel rijstwijn
1 1/2 theelepel sesamolie
1 1/2 eetlepel sojasaus
snufje suiker
1 rode peper, zaad verwijderd en fijngehakt
zure sojadipsaus
2 eetlepels sojasaus
2 eetlepels zwarte rijstazijn
2 theelepels korianderblad en steeltjes fijngesneden
1 rode peper zonderzaad fijngehakt