Gember bief


Meng de benodigdheden voor de marinade en zet daar de reepjes vlees in. Laat het ong. 25 min. marineren. Zet apart. Meng de benodigdheden voor de saus en zet apart. Snijd de groente in dunne reepjes zoals het vlees.
Maak het beslag door de bloem(zie onder) maizena, roer de olie en de als je wilt de chiliolie erdoor, doe er zoveel water bij totdat er een mooi glad beslag ontstaat, niet te droog of te nat, het moet net blijven hangen.
Verhit de olie om te frituren.( 180 oC.) Dip de gemarineerde bief in het beslag en bak het in de hete olie. totdat het goudbruin is. Laat het uitlekken.
Verhit de olie vervolgens tot 200 oC. en bak het vlees voor de 2e keer, haal het eruit en laat het nog eens uitlekken. Maak de wok schoon.
Verhit 2 eetlepels olie in de wok, als de olie heet is de pepertjes, knoflook en gember toevoegen, roerbak totdat er blaasjes op de pepers komen. Nu de wortel roerbakken, dan de selderij en dan de paprika roerbakken. Schuif de groenten naar de kant van de wok. Doe er de saus bij en laat het koken, dan het vlees in het midden van de wok en meng nu alles door elkaar en de sesamolie erover druppelen. Serveer heet!!

Beslag: 1/4 kop bloem of rijstebloem, 1/4 kop maizena, 1 eetl. olie, 1 eetl. chiliolie, 1/3 kop water.

China

Canton

Vlees

4 pers

no:237/972 << >>
1 pond magere bieflappen in dunne reepjes als lucifers gesneden
marinade
2 eetlepels d. sojasaus
1 eetlepel rijstwijn
1/2 eetl. palmsuiker
2 eetlepels gembersap (geraspte en uitgeknepen)
saus
1 eetlepel rijstwijn
1 eetlepel rijstazijn
2 eetlepels palmsuiker
2 eetlepels water
1 theelepel chiliolie of rode pepervlokken
--
1 steel bleekselderij als lucifer gesneden
1 rode paprika als lucifer gesneden
1 w.wortel als lucifer gesneden

olie om te frituren
2 eetl. olie om te roerbakken

3 rode chilipepers
1 eetl. gemberwortel klein gehakt
3 tenen knoflook klein gehakt
1 theelepel sesamolie