Gekruide schotse eieren


Kook de kwarteleitjes 3 minuten zachtjes. Giet ze af en laat ze afkoelen. Pel ze.
Meng het saucijzenvlees met de specerijen en het ei. Rol er 18 balletjes van. Druk elk balletje iets plat, stop een kwartelei in het midden en vouw het vleesmengsel om het ei. Haal het ingepakte ei door het broodkruim en druk dat aan.
Verhit een laagje olie van 1 cm. diep in een koekenpan en bak er de balletjes ong. 8 minuten in portie in tot ze goudbruin zijn. Schep ze met een schuimspaan uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier tot ze afgekoeld zijn.
Serveer ze op kamertemperatuur.


Succes en eet smakelijk!

Europa

Engeland

Ei

6 pers

no:904/972 << >>
18 kwarteleitjes
750 gr. saucijzenvlees
1 eetlepel milde paprikapoeder
1/2 theelepel cayennepeper
1 theelepel gemalen kaneel
1 theelepel gemalen koriander(ketoembar)
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel vers gemalen peper
1 ei, losgeklopt
125 gr. broodkruim

olijfolie voor het bakken