Gehaktzwaluwen


Meng het zeer fijn gehakte varkensvlees garnalen tot een glad mengsel. Doe het mengsel in een kom. Schep er de fijngehakte gemberwortel, lenteuitjes, rijstwijn, het zout, de sesamolie en de maizena door. Bevochtig de handen met koud water en kneed het mengsel stevig door.
Leg de wontonvellen op een werkvlak en dek ze af met een vochtige theedoek. Neem een vel tegelijk en schep 2 theelepels vulling in het midden. Kwast de rand van het vel in met water. Breng de hoekjes van het vel naar het midden toe, zodat je een envelop krijgt. Druk met de vingertoppen langs de schuine kant aan om de randen dicht te maken. Dek af met een vochtige theedoek en maak de rest op dezelfde manier.
Verhit de olie in een wok tot ze goed heet is. Doe er de zwaluwen per porties in en frituur ze ongeveer 2 - 3 minuten helemaal goudbruin. Schep ze eruit met een schuimspaan en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Serveer ze warm met sojasaus of- en limoen-koriandersaus.(zie kolom hier naast)
Succes en eet smakelijk !!

China

Canton

Vlees

4 pers

no:151/972 << >>
250 gr. varkensvlees gehakt
125 gr. rauwe reuze garnalen gepeld en gehakt

vulling
1 eetlepel geschilde en gehakte gemberwortel
4 lenteuitjes gehakt
1 eetlepel rijstwijn
1/2 theelepel zout
1 theelepel sesamolie
1 eetlepel maizena

20 wonton velletjes

olie om te frituren

limoen- koriandersaus
2 eetlepels vissaus
2 eetlepels witte rijstazijn
2 eetlepels vers limoensap
1/2 theelepel fijne tafelsuiker
2 eetlepels fijngehakte verse koriander

Doe de vissaus in een kom en schep er vervolgens de azijn, het limoensap, de suiker en de verse koriander door tot alles goed gemengd is