Gehaktballetjes in saus


Snijd van het brood de korstjes. Leg het brood op een bord en besprenkel deze met de witte wijn.
Meng vervolgens het brood, ei,sjalotjes,zout, nootmuskaat en 1 eetlepel peterselie door het gehakt. Laat eventjes aan elkaar wennen en doe er dan de knoflook en de rode peper erdoor. Meng het goed en maak op smaak met versgemalen peper.
Maak er dan ong. 30 balletjes van. Zet apart.
Verhit vervolgens in een pan de olie en bak daar de balletjes voorzichtig in 5 minuten rondom bruin.
Vervolgens de gezeefde tomaten erbij schenken en het op een laag vuur ong. 15 min. afgedekt laten verwarmen.
Gehaktballetjes in saus met peterselie bestrooien.
Je kunt dit gerecht warm of koud serveren. Succes en eet smakelijk!

Europa

Spanje

Vlees

6 pers

no:940/972 << >>
250 gr. gehakt half om half

2 sneetjes witbrood
3 eetlepels droge witte wijn
1 sjalotje gehakt
1 ei
1 theelepel nootmuskaat
1 eetlepel fijngehakte peterselie

2 tenen knoflook gehakt
1 rode peper gehakt zonder zaad gehakt
versgemalen peper naar smaak
1 eetlepel olijfolie

1 1/2 dl. gezeefde tomaten

garnering
1 eetlepel fijngehakte peterselie