gegrilde visfilet met huid en salsa van mango, garnalen en chilipeper
Meng alle benodigdheden voorzichtig voor de salsa en zet apart.
Maak de grillpan warm of verwarm de grill op de hoogste stand. Kwast de vis aan beide kanten in met de olie en bestrooi ze royaal met peper.
Bak de stukken vis in de grillpan met het vel naar onderen of onder de grill met de velkant naar boven 3 - 4 minuten.
Schep voor het serveren de saus op aparte bordjes en leg de repen gegrilde vis erop. Sprenkel een beetje sesamolie langs de rand van de borden om de vis heen en strooi er royaal grof zeezout over.
Garneer met gehakte koriander.
Succes en eet smakelijk!!!!
Tip: Je kunt hiervoor alle soorten vis gebruiken zoals red snapper- roodbaars, zeebaars, mul, of zonnevis maar wel met vel.
Thailand
Thailand
Vis
4 pers
no:661/972
<<
>>
4 stukken visfilet methuid van ong. 125 gr.
olie
versgemalen peper
takjes koriander als garnering
salsa
1 rode chilipepers zonder zaad , gehakt
100 gr. gepelde gekookte tijgergarnalen, in dikke plakjes gesneden
4 lenteui in dunne plakjes gesneden
1 teen knoflook gehakt
1 rijpe maar stevige avocado, geschild in kleine blokjes gesneden
1 kleine rijpe maar stevige mango gechild in kleine blokjes gesneden
sap van 1 limoen
snufje zout
sesamolie om te garneren
Strooi grof zeezout over de krokante vis en garneer met gehakte koriander