gegratineerde mosselen(Mejillones gratina)


Verwarm de oven voor op 225 oC. Kook de mosselen met 2dl. water, de wijn en de fijn gesneden ui. Na 7 minuten zijn de mosselen gaar. Gooi de mosselen die niet open zijn gegaan weg. Verwijder het bovenste deel van de schelp(laat de mossel in het onderste deel zitten) Snijd de peper in de lengte door en verwijder de pitjesnen zaadlijsten. Hak de peper fijn en voeg het samen met de suiker, wat zout, knoflook en het sap uit de halve citroen toe aan de boter. Meng alles goed door en schep in iedere mossel een beetje van het botermengsel. Strooi de manchego erover. Leg de mosselen in een cazchuela en laat dit gedurende ongeveer 5 minuten in de oven mooi bruin worden.
Succes en eet smakelijk!

-Nieuw-

Spanje

Tapas

6 pers

no:770/972 << >>
1 kilo mosselen(in schelp)
200 ml. droge witte wijn
1 ui
200 gr. boter
3 tenen knoflook(fijngehakt)
1 chilipeper
zout
1 theelepel palmsuiker
1/2 citroen
50 gr.geraspte mangeco