Gebraden kip met knoflook Pollastre rostit


Verwarm de oven voor op 180 oC.
Berstrooi de stukken kip rondom royaal met zout en peper. Verhit de boter met de olijfolie in een zware koekenpan op matig vuur. Leg er de stukken kip in en bak 6 min. Voeg de knoflook toe en laat nog 1 min. bakken. Giet er dan de wijn over. Neem van het vuur.
Bak de ui op laag vuur licht met de stukken wortel en verdeel het over de bodem van een cassola (bruine schaal) met deksel diam. 25 cm. Schik de stukken kip op de ui. Scheur de oregano en breek de laurierbladen over de kip. Prik de tomaten hier en daar in met de punt van een scherp mes en stop ze tussen de stukken kip. Giet de sappen en knoflook uit de braadpan over de kip.
Braad de kip, waarbij u de stukken 1 of 2 keer omdraait 45 - 60 min. in de oven, totdat het vlees gaar en het vel knapperig is.
Serveer ze uit de cassola.
Eet smakelijk!!!
Schenk er een koele droge cava bij.
Dit gerecht is uit Barcelona. 2 augustus 2011.

-Nieuw-

Spanje

Gevogelte

6 pers

no:594/972 << >>
1 grote braadkip in 8 stukken gesneden
zout
vers gemalen peper
60 gr. boter
4 eetlepels olijfolie
10 tenen knoflook
1/2 fles droge witte wijn
2 blonde uien in grote stukken gesneden
2 takjes oregano
2 laurierbladen
4 rijpe tomaten ong. 250 gr.
1 wortel in plakjes gesneden