Gebakken vis met gembersaus


gemberbloesem.jpg Meng de benodigdheden voor de saus en laat ze 3 minuten sudderen op laag vuur. Zet apart.
Wrijf de vis in met zout, peper en olie. Grilleer hem langzaam aan beide kanten tot hij gaar is.(dit kan ook in een grillpan)
Leg de vis op een grote schaal en schenk de saus over de vis.
Garneer met de reepjes lenteui.



Succes en eet smakelijk!!
De foto laat de bloesem zien van de gemberplant

Thailand

Thailand

Vis

4 pers

no:401/972 << >>
4 dorade’s aan beide zijden schuin ingekerfd
of 4 mooie visfilets
1 theelepel zout
1 eetlepel witte vers gemalen peper
2 eetlepels olie

saus
2 eetlepels olie
4 eetlepels verse gehakte gemberwortel
4 eetlepels klein gehakte citroengras
2 rode chilipepers klein gehakt
4 gedroogde paddestoelen, geweekt en klein gehakt
2 eetlepels lichte sojasaus
1/2 dl. vissaus
1.25 dl. water

garnering
4 lenteui (alleen het groene gedeelte) in dunne reepjes gesneden