Garnalensalade met gember en knoflook


Verhit de wok totdat deze goed heet is, doe er een eetlepel olie in en bak de knoflook, gemberworten, de ui met de garnalen tegelijk ongeveer 3 minuten of totdat de garnalen rose gekleurd zijn. Haal alles uit de wok en zet apart.
Verhit de wok opnieuw en doe er weer 1 eetlepel olie in en roerbak nu de wortel,selderij, snowpeas en de sperziebonen op een hoog vuur. Meng de maizena met water(1 eetlepel maizena en 2 eetlepels water of bouillon). Doe daar vervolgens de rest bij zoals de bouillon, sojasaus en de suiker. Giet dit vervolgens bij de groente in de wok en roer totdat het geheel bind en gaat glanzen.
Nu de garnalen terug doen in de wok bij de rest van de groente. Laat het goed warm worden en serveer het op een bedje van waterkers.Garneer met de gehakte pinda’s.

Succes en eet smakelijk!!

-Nieuw-

Canton

Salade

4 pers

no:847/972 << >>
500 gr. rauwe garnalen van schalen en darmen ontdaan en de staartjes eraan laten zitten
5 tenen knoflook gehakt
1 eetlepel verse gemberwortel klein gehakt
1 ui in dunne reepjes gesneden
olie om te bakken

1 wortel in dunne reepjes gesneden
2 stengels bleekselderij in dunne reepjes gesneden
100 gr. snowpeas of peultjes in reepjes gesneden
100 gr. sperziebonen in stukjes gebroken
1 eetlepel maizena

0.6 dl. bouillon
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel palm- of br. basterdsuiker

500 gr. waterkers

garnering
40 gr. geroosterde pinda’s grof gehakt