Garnalen zoet-zuur


Verhit de wok en doe er de olie in met de gehakte knoflook en de reepjes ui , laat het bakken tot het gaat geuren. Doe er dan de ananasblokjes, tomaatblokjes, komkommerblokjes, citroensap, suiker, vissaus, oestersaus en de tomatenketchup bij. Roerbak tot het mengsel goed gemengd is.
Doe er dan de bouillon bij en laat 1 minuut sudderen. Nu de garnalen eraan toevoegen tot deze mooi beginnen te kleuren, als het nodig is er wat water aan toevoegen.
Proef of er nog iets bij moet voor de balans van de smaken.
Doe voor het serveren de sjalotjes erbij en kook nog 1 minuut.
Serveer met witte rijst.

Succes en eet smakelijk!!

Thailand

Thailand

Schaaldieren

4 pers

no:855/972 << >>
400 gr. grote rauwe schoongemaakte garnalen

2 eetlepels olie
2 tenen knoflook
1 ui in dunne reepjes gesneden
50 gr. ananas in blokjes
1 tomaat in blokjes gesneden
1/2 komkommer in blokjes gesneden
1 1/2 eetlepels bruine basterdsuiker
1 eetlepel citroen- of limoensap
2 eetlepels vissaus
1 eetlepel oestersaus
2 eetlepels tomatenketchup
3 eetlepels bouillon
2 sjalotjes in stukken gesneden van 2 cm.