Garnalen met rijstkoekjes


Verhit de wok doe er olie in en roerbak hier de schoongemaakte garnalen kort in en zet ze apart . Bak in dezelfde wok met wat olie de knoflook, gember- en de lente-ui ong. 1 min. dan de smaakmakers erbij, behalve het maïzenamengsel, laat het aan de kook komen en doe dan de gebakken garnalen erbij en het maïzenamengsel, maar laat het niet te dik worden. Het laatste moment voor het opdienen de komkommerblokjes toevoegen.
Rijstkoekjes 1 eetlepel gekookte plakrijst een beetje plat drukken en op een bakplaat leggen dit in de oven van ong. 140 gr. cel. ong. 45 min. laten drogen. Dit kun je heel gemakkelijk van te voren maken en in een trommeltje bewaren. Of de kant en klare koekjes gebruiken. (moeilijk om aan te komen)
Daarna de koekjes frituren totdat ze goudbruin zijn. Als ze heet uit de olie komen dan onmiddelijk serveren in een met sesam -olie ingewreven schaal, de hete saus met garnalen hier onmiddellijk op serveren het geeft dan een sissend geluid en een heerlijke geur en ook is het een lust voor het oog.
Succes en eet smakelijk!!

In China wordt dit gerecht het nr. één gerecht onder de hemel genoemd. Door zijn elementen nl. het water (vis) het land (komkommer) de lucht (kip v.d. bouillon) ook om zijn geuren, de smaak en het sissend geluid

China

Canton

Schaaldieren

4 pers

no:505/972 << >>
Benodigdheden
Voor de rijstkoekjes
250 gr.koude gekookte plakrijst
of kant en klare koekjes

2 eetlepels olie

500 gr.verse grote garnalen gepeld en zonder darmkanaal

1 komkommer zonder zaad in erg kleine blokjes gesneden

2 teentjes knoflook gehakt
2 plakjes gemberwortel gehakt
2 lenteui in dunne reepjes gesneden

Smaakmakers
6 eetlepels tomaten ketchup
2 eetlepels Chin. donkere rijstazijn
1 eetlepel chili-olie
1 eetlepel sojasaus
2 eetlepels rijstwijn
2 eetlepels bruine basterdsuiker
1 theelepel zout
3 dl. kippenbouillon

1 eetlepel maizena en 2 eetlepels water