Amandelgelatine met vruchtensalade
Laat de poedergelatine in de 6 eetlepels water weken in een grote mengkom. Breng de o.8 dl. water met de suiker aan de kook, meng dit door het gelatinemengsel en roer goed, doe vervolgens de warme melk en de amandelextract hierbij en meng het goed. Giet de massa in een platte schaal en laat het in de koelkast opstijven. Meng intussen het water en de suiker voor de siroop en laat het een beetje inkoken totdat het iets dikker wordt, doe er dan wat amandelextract bij en laat het in de koelkast afkoelen. Maak de vruchten klaar en snijd het in gelijke blokjes meng het goed en doe er dan wat amandelsiroop over. Zet apart. Snijd ondertussen de amandel- gelatine in gelijke jujubes vormige blokjes. Meng het met de vruchten en serveer het in een ijscoupe of kommetje. Garneer het met een blaadje munt.
Succes en eet smakelijk!!
Er worden in China weinig nagerechten gegeten, dit is er een van. Een heerlijk fris zomergerecht.