Garnalen in een saus met rijstwijn


rijstwijn.jpg Verwijder de poten van de garnalen. Het darmkanaal verwijderen , door de schaal van de vis op de rug open te snijden. Combineer de maizena met zout in een schaal en doe daar de garnalen bij. Laat deze 10 minuten staan.
Meng de saus benodigdheden en zet apart.
Dan in een verhitte wok de olie doen en goed door de wok laten lopen, zodat alle kanten bedekt zijn met olie. Doe er dan de helft van de garnalen in en laat ze bakken totdat deze mooi roze zijn, ongeveer 1 - 2 minuten. Haal ze eruit en bak dan de andere helft. De eerste partij er weer bij doen en dan de saus er bij en laat het zachtjes aan de kook komen. Zet de warmtebron lager en laat het nog 5 minuten sudderen. De saus moet om de garnalen gaan hangen.
Serveer het op een schaal met de overige saus apart.
Garneer met de reepjes lenteui.
Succes en eet smakelijk!!

Tip: Als je niet van peuteren tijdens het eten houd, dan kun je de garnalen ook pellen
Maar dan gaat er wel de fijne smaak van de schaal verloren.

China

Shanghai

Schaaldieren

6 pers

no:248/972 << >>
6 grote of12 middelgrote garnalen
6 eetlepels maizena
1 eetlepel zout

Saus
1 1/2 kopje rijstwijn
10 eetlepels tomatenketchup
6 eetlepels lichte sojasaus
6 eetlepels zwarte rijstazijn
1 eetlepel sesamolie
2-3 eetlepels chilisaus naar wens
6 eetlepels palmsuiker

3 eetlepels olie

garnering
2 lenteui in dunne reepjes gesneden