Dronken kip


rijstwijn.jpg Leg de kipdelen tussen een plastic folie en plet het met "het mes” tot er een gelijke dikte is ontstaan. Leg de kip in een platte schaal die hitte bestendig is. Combineer de benodigdheden voor de marinade en giet over de kipdelen. Meng het goed. Laat dit nog 20 minuten marineren. Leg dan de gemberwortel en lenteui bovenop de kip. In de wok water verhitten voor het stomen van de kip. Stoom deze ongeveer 10 - 15 minuten totdat de kip niet roze meer is, dus gaar. Laat het nu afkoelen.
Meng de rijstwijn en de suiker en schenk dit boven op de kip met het stoomvocht. Laat het vervolgens nog 24 uur in de koelkast staan. Voor het serveren de lenteui en de gemberwortel verwijderen. Snijd de kip in schijven en leg het netjes op een bord met de gelei van de kip, besprenkel met de sesamolie en garneer met de ringetjes lenteui
Koel serveren.
Succes en eet smakelijk!!

Tip: Gebruik hiervoor de beroemde Shaoshing rijstwijn.

China

Shanghai

Gevogelte

4 pers

no:247/972 << >>
6 ontbeende kippendijen

marinade:
2 eetlepels rijstwijn
1 eetlepel mijiu, wodka of gin
1 eetlepel sojasaus
1 theelepel suiker
1 theelepeltje zout

4 schijfjes gehakte gemberwortel
1 lente ui in de lengte doorgesneden en geplet


dressing:
10 eetlepels shoashing rijstwijn
1 theelepel palmsuiker

10 eetlepels kookvocht van de kip


1 theelepel sesamolie
1 lenteui in ringetjes gesneden