frieten met tartarensaus


Spoel de aardappelen onder koud stromend water af en dep het goed droog in een theedoek.
Meng het ei, augurkjes in een kom met de mayonaise goed, doe er op het laatst de bieslook erdoor. Zet apart.
Verhit de olie tot 160 oC. en bekleed de vergiet dik met keukenpapier.Bak de aardappelstaafjes in porties in ong. 4 minuten goudgeel(voorbakken). Laat het in de vergiet goed uitlekken.
Voor het afbakken de olie verhitten tot 180 oC. en de frieten afbakken in porties in ong. 6 minuten, ze zijn dan mooi goudbruin en krokant. Laat ze weer goed uitlekken op dik deukenpapier.
Licht bestrooien met zout en even omschudden.
Serveren met de tartarensaus.
Succes en eet smakelijk!!

Tip: De echte Belgische frieten zijn lekker dik, zacht van binnen en knapperig van buiten. In Belgie gebruikt men iets kruimig kokende aardappels, zoals de bintjes.
Andere geschikte rassen zijn Bildstar en Dore.

Europa

Nederland

Aardappelen

4 pers

no:269/972 << >>
1 1/4 kg. aardappelen(iets kruimig) geschild en in reepjes van 1 - 1 1/2 cm. dik gesneden

tartarensaus
1 ei 8 minuten hard gekookt, gepeld en klein gesneden
2 zure augurken fijn gesnipperd
6 eetlepels zelfgemaakte mayonaise
verse bieslook geknipt

zout
olie om te frituren