Forel gewikkeld in ham
Besprenkel de vis binnen- en buitenkant met zout en peper. Doe een plakje ham binnen in de vis en rol het andere plakje om de vis, je moet de kop en de staart nog kunnen zien. Maak het vast met een tandenstoker of bind er keukentouw om. Strooi de bloem op een plat groot bord.
Verwarm in een grote koekenpan de olijfolie en bak hierin de in bloem gewentelde vis, keer hem af en toe om, ongeveer 4 minuten aan iedere kant. Leg deze dan op een verwarmde schaal of op aparte bordjes.
Als je een champignon topping wilt, dan moet je op hoog vuur de wijn in de koekenpan van de vis doen, om de achtergebleven bloem op te lossen. Zet het vuur lager en doe er dan de boter bij en als het smelt de champignons erbij doen. Sauteer deze totdat ze gaar zijn, ongeveer 8 minuten.
Haal de stokjes of het touw van de vis en giet er de champignons over.
Serveer heet met de schijfjes citroen.
Succes en eet smakelijk!
Tip:
Je kunt deze vis ook goed zonder de champignons geven.
Europa
Spanje
Vis
4 pers
no:179/972
<<
>>
4 kleine forellen a 375 gr. met de kop er nog aan
zout en vers gemalen peper
8 dunne plakjes serrano, prosciutto of gerookte ham
1 kopje bloem
1/3 kopje olijfolie
champignon topping
1/4 kopje droge witte wijn
2 eetlepels ongezouten boter
1 1/2 kopje plakjes verse champignons
citroen partjes