Favoriete milde currysaus voor kip en vis
Verhit de wok doe er de olie in en fruit de mosterdzaad in de hete olie en voeg er dan de fenegriekzaadjes, pepers, curryblaadjes en gember toe. Roerbak een paar minuten. Voeg er dan de uien aan toe en na 5 minuten de chilipoeder, kurkuma en tomaten.Na 2 - 3 minuten 1 - 2 glazen water en de kokosmelk eraan toevoegen. Laat het 5 minuten inkoken. Breng op smaak. Gebruik deze saus als de basis.
Meng vervolgens voor de vis de gewenste vis of garnalen en de tamarinde door de saus en laat nog 5 minuten zachtjes koken. Voeg op het laatst eventueel spinazie en koriander toe.
Roerbak voor de kipversie kipreepjes en korianderzaad en voeg deze aan de saus toe. Laat 10 minuten zachtjes koken.
Voeg bij de vegetarische versie de groente samen met de ui toe. Laat zachtjes koken tot de groente zacht is.
Succes en eet smakelijk!!
Tip:
Dit is een goede currysaus om in te vriezen( alleen de saus) ik maak er altijd ruim genoeg van om later een makkie te hebben.
India
India
Gevogelte
4 pers
no:114/972
<<
>>
5 eetlepels olie
2 theelepels mosterdzaad
1 theelepel fenegriekzaadjes
4 groene pepers zonder zaadjes in dunne ringetjes gesneden
1 handje vol met curryblaadjes(in goed gesorteerde toko)
10 cm. gemberwortel gehakt
3 uien gesnipperd
1- 2 theelepel chilipoeder
1 theelepel geelwortelpoeder
8 tomaten klein gesneden
400 ml. kokosmelk(blik)
zout
peper
voor de visversie
600 gr. grote rauwe garnalen gepeld of verse visfilets b.v. schelvis- wijting- zeeduivel .....
1 eetlepel tamarinde pasta of 1 theelepel tamarindesiroop
1 flinke handvol spinazie
1 flinke handvol verse koriander
voor de kipversie
4 kipfilets, in reepjes gesneden
1 eetlepel korianderzaadjes gekneusd
voor de vegetarische versie
800 gr. gemengde groente, gehakt (aardappel, courgette, paprika, ui, zoete aardappel, spinazie, paksoi, bloemkool, linzen, bonen ....)