Chocolade mousse- taart uit de koelkast
Koekjes in een plastic zak doen en er met een roller over gaan, tot dat ze gebroken zijn(grof) Boter smelten en dit er door roeren. Verdeel het mengsel over een bodem van een springvorm die met bakpapier bedekt is, of met spray is ingespoten. Aandrukken met de bolle kant van een lepel.
Witte en bruine chocolade in kleine stukjes breken en in aparte pannetjes doen.Laat ze au bain marie smelten. Gelatine in koud water 5 min. weken. Melk aan de kook brengen en van het vuur nemen en de uitgeknepen gelatine in de melk oplossen. De helft van het gelatine mengsel door de witte- en de andere helft door de pure chocolade mengen.
Afkoelen. ~NIET LATEN OPSTIJVEN. De slagroom lobbig kloppen zonder suiker.
De helft van de slagroom door het witte mengsel en de andere helft door het pure mengsel roeren.
Verdeel de mousse over de taart, eerst de witte, dan de pure. Zet het in de koelkast. Bestrooi het voor het serveren met poedersuiker, en garneer met een paar aardbeien in het midden. Succes en eet smakelijk!