Champignons met kruiden- notenboter
Verwarm de oven voor op 180 oC. Bestrijk een ondiep bakblik met olie. Haal de steeltjes van de champignons en hak de steeltjes fijn. Fruit de ui in de olie in 2 - 3 minuten op middelmatig vuur glazig. Voeg de champignonsteeltjes toe. Bak ze 2 minuten. Haal de pan van het vuur.
Pureer de amandelen met knoflook, citroensap, peterselie, tijm, rozemarijn, bieslook, zout,peper en boter 20 - 30 seconden in de keukenmachine.
Leg de champignonhoedjes in het bakblik. Schep gelijke hoeveelheden van het uien- champignonmengsel in elk hoedje en strijk de bovenkant glad. Vul de champignons verder met het amandel- kruidenmengsel. Bak ze 10 - 15 minuten, of tot de champignons gaar zijn en de boter gesmolten is.
Succes en eet smakelijk!!
Tip: dit gerecht kunt u het beste vlak voor het serveren klaarmaken.
U kunt de champignons tot 2 uur van tevoren klaarmaken en afgedekt in de koelkast bewaren.