Cashewnotensalade
Giet de olie in de wok en zet die op matig vuur. Laat de olie langzaam tot 165 oC. op een frituur-thermometer verhitten. Doe er zodra de olie heet is de cashewnoten in en bak ze ong. 3 minuten onder regelmatig omscheppen tot ze goudgeel zijn. Schep ze met een schuimspaan uit de olie en laat ze op een stuk bakpapier(of een bruine papieren zak) uitlekken.
Doe de nog warme cashewnoten in een kom en schep er onmiddellijk de sjalotjes, lenteui, het citroengras, de peterselie, verse munt en chilipeper door tot alles goed gemengd is.
Klop voor de dressing het limoensap met de vissaus en suiker tot de suiker opgelost is. Giet de dressing over de salade en schep alles weer goed om. Doe de salade in een dienschaal, garneer met de verse koriander en serveer.
Succes en eet smakelijk!!
-Nieuw-
Thailand
Salade
6 pers
no:119/972
<<
>>
1. 25 dl. olie
250 gr. rauwe, grote cashewnoten
2 sjalotjes in dunne plakjes gesneden
1 lenteui in dunne ringetjes gesneden
1 stengel citroengras, alleen het malse binnengedeelte fijngehakt
1 eetlepel grof gehakte peterselie
1 eetlepel vers gehakte munt
1 verse chilipeper, ontzaad en in dunne plakjes gesneden
dressing:
2 eetlepels vers limoensap
1 eetlepel vissaus
1 theelepel palmsuiker
4 eetlepels verse korianderblaadjes