Aubergines met visaroma(yu xiang jieze)
Vul een wok met de olie om te frituren. Verhit de olie en voeg alle aubergines toe en frituur de groente 2 minuten. Neem de aubergines eruit met een schuimspaan en laat goed uitlekken op keukenpapier. (Dit kan al een tijdje van tevoren gedaan worden).
Verhit de wok opnieuw tot ze begint te roken. Voeg 1 1/2 eetlepel olie toe en verdeel deze goed over de wok. Voeg het knoflook toe; dit gaat sissen en wordt vrijwel meteen bruin. Voeg dan de gember en het wit van de lenteui toe en roer alles een paar keer om. Roer de chilipasta erbij en voeg de aubergines en de wolkenoren toe. Als de paddestoelen gaan knisperen, temper dan het vuur. Giet de wijn langs de rand en voeg al roerende zout, suiker en sojasaus toe. Voeg het met water aangmaakte maizena toe met het groen van de lenteui en laat de saus al roerende binden.
Besprenkel het met de rijstazijn en roer het er snel maar zorgvuldig door, alvorens alles over te doen op een verwarmde schotel.
Dien meteen op met witte rijst.
Succes en eet smakelijk!!
Tip: Als je geen wolkenoren hebt, gebruik dan gedroogde chinese paddestoelen, die ik meestal gebruik.
China
Sichuan
Groenten
4 pers
no:364/972
<<
>>
15 gr. wolkenoren geweekt, uitgelekt en in dunne repen gesneden
ca. 700 gr. aubergines , geschild in repen, (laat hier en daar wat schil zitten) in de repen gesneden( frietjes)
olie om te frituren
4-5 tenen knoflook gehakt
1 cm. geschilde gemberwortel gehakt
4 lenteuien, wit en groen apart gesneden in stukjes van 2 1/2 cm.
1 1/2 eetlepel Sichuan chilipasta
1 eetlepel rijstwijn
1 theelepel zout
2 1/2 theelepels suiker
2 eetlepels sojasaus
1 theelepel maizena
3 eetlepels water
2 eetlepels donkere rijstazijn