appelgebakjes


Verwarm, voor de banketbakkersroom, de melk met het vanillestokje. Klop de boter, samen met de suiker, tot een luchtige massa. Haal het vanillestokje uit de melk, schraap het merg uit het stokje en doe het merg terug bij de melk. Roer de vanille-puddingpoeder met koude melk tot een glad papje en roer het door de warme melk. Klop de eierdooiers door de melk en klop dit melk-eimengsel vervolgens door het suiker-botermengsel. Klop alles tot een homogenemassa en laat afkoelen.
Bestrijk het midden van elk bladerdeegrondje met de banketbakkersroom. Verdeel de appelen in vier stukken en verwijder het klokhuis. Schil, indien gewenst, de appelkwartjes in dunne schijfjes en schik ze in het rond op de banketbakkersroom.
Vries de taartjes in en bak ze pas af, 20 minuten voor gebruik, in een voorverwarmde oven op 200 oC. in 20 minuten tijd.(Houd bij vers afbakken de tijd in de gaten, want dan zijn ze eerder gaar). Haal de taartjes uit de oven betrooi ze met poedersuiker en serveer ze met een bolletje vanilleijs en streepje abrikozencoulis.

Succes en eet smakelijk!

Europa

Nederland

Nagerecht

16 pers

no:384/972 << >>
16 rondjes roomboterbladerdeeg diameter ongeveer 12 cm.
6 - 8 stevige eetappels

poedersuiker

voor de banketbakkersroom
1 liter melk
1 vanillestokje
300 gr. suiker
80 gr. vanille-poeder instant
125 gr. boter
9 eierdooiers