Breng het water aan de kook met de suiker, rozemarijn, steranijs, gespleten vanillestokjes en de gehalveerde citroen en sinaasappelsap.
Maak de ananas schoon en snijd deze overlangs in 12 stukken, verwijder de harde kernen en leg de ananasparten in de kokende siroop. Breng de siroop opnieuw aan de kook en laat de ananas in de siroop afkoelen. Schep een deel van de siroop uit de pan in een kleiner pannetje. Kook dit in voor de saus.
De tulpjes van kletskoppen: Leg de kletskoppen op een bakplaat in een voorverwarmde oven. Als de kletkoppen wat slap en buigzaam zijn, haal je ze uit de oven. Druk de buigzame kletskoppen in een eierdoosje als een tulpje. Laat de kletkoppen in het eierdoosje afkoelen tot ze weer hard zijn.
De opbouw van het gerecht: Leg de stukken ananas op een bord en zet hier een kletskoptulpje bij. Vul het tulpje met een bolletje ijs en giet een beetje van de ingekookte siroop over het gerecht.
Succes en eet smakelijk!!