Amandelgelei met verse sinaasappels of mandarijnen
Doe de gelatine in een kommetje. Los hem op in de helft van het water en breng de andere helft van het water aan de kook in een pannetje. Giet het hete water bij het gelatinemengsel en roer tot de gelatine helemaal is opgelost. Doe dit samen met de melk, suiker en amandelessence in een grote kom. Giet het mengsel in een vuurvaste schaal of vierkante bakvorm van 18 - 18 cm. en 4 cm. diep. Zet ong. 2 uur in de koelkast of tot het mengsel volledig is opgestijfd.
Meng de suiker, water en de amandelessence voor de saus en laat het inkoken tot een siroopje.
Schil de sinaasappels en verwijder het wit. Snijd de vruchten in parten. Snijd de amandelgelei in blokjes van 2 cm en doe er de saus bij. Doe een paar partjes sinaasappel of de schijfjes mandarijnen in aparte kommetjes. Voeg wat blokjes amandelgelei toe en giet een beetje verssinaasappelsap over elke portie.
Succes en eet smakelijk!!!