Regenboogrundvlees in slabladeren


Meng de benodigdheden voor de marinade en zet daar het gehakte vlees in en laat het nog 20 minuten staan. Meng de smaakmakers en zet apart.Maak de sla schoon en was die. Dep de sla droog en zet apart. Verhit in de wok 3 dl. olie tot deze begint te dampen. Bak de rauwe mihoen tot ze knapperig en opgezwollen is. Laat uitlekken op keukenpapier.(Laat de olie afkoelen). Verhitd e wok opnieuw en doe er 1 eetlepel olie in tot deze begint te dampen. Roerbak het gemarineerde vlees 1 minuut. Schep het uit de wok en zet apart. Veeg de wok schoon. Verhit de wok opnieuw en doe er een eetlepel olie in. Als deze begint te dampen er de knoflook, sjalot en lenteui toevoegen en 10 seconden roerbakken. Doe er de wortel bij en roerbak weer een minuut. Nu er de gesneden bamboescheuten, courgettes, paprika’s, paddestoelen en de smaakmakers toevoegen. Roerbak dit mengsel 3 minuten. Meng dan het vlees erdoor tot het glanst.
Doe alles op een voorverwarmde schaal. Schik de sla en de noedels op afzonderlijke bordjes, doe de hoisinsaus in een kommetje en serveer direct. Succes en eet smakelijk!!
Je eet het uit het vuistje
Iedereen doet een beetje van alles in een slablaadje(zoals je een pannenkoek vult) en eet het met de vingers op. *LKK = Lee Kum Kee

China

Hongkong

Vlees

6 pers

no:174/972 << >>
400 gr. mager rundvlees klein gehakt
marinade:1 eetlepel rijstwijn,1 eetlepel sojasaus,1 eetlepel sesamolie1 eetlepel maizena
1/2 w. wortelen in dunne reepjes
1/2 bl. bamboescheuten reepjes
1/2 courgette in reepjes
1 rode- en 1 groene paprika reepjes
8 gedr. paddestoelen geweekt hoedjes
250 gr. ijsbergsla
3 dl. olie
25 gr mihoen (dunne)
1 eetlepel olie
1 eetlepel knoflook gehakt
1 eetlepel sjalot gehakt
3 eetlepels lenteui gehakt
smaakmakers:1 eetlepel donkere sojasaus
1 eetlepel rijstwijn
2-3 eetlepels hoisinsaus
2 eetlepels oestersaus
1 eetlepel zwarte bonen knoflooksaus LKK*
1/2 theelepel zout en peper