Zoetzure inktvis


Olie in de wok verhitten en hierin de de ui en knoflook ong. 2 minuten bakken. Dan de stukjes inktvis toevoegen en alles nog 3 minuten roerbakken. Vervolgens de tomaat, komkommer, azijn, sojasaus, suiker, zout en peper toevoegen en het geheel nog eens 3 minuten laten roerbakken.
De maizena met water mengen en bij de inktvis doen, zodat er een licht gebonden substantie ontstaat.
Het geheel nog 5 minuutjes zachtjes laten pruttelen.
Bestrooi met gehakte peterselie en serveren.


Succes en eet smakelijk!!


China

Shanghai

Vis

4 pers

no:901/972 << >>
500 gr. inktvis, schoongemaakt en dwars licht ingekeept en in hapklare stukjes gesneden

3 eetlepels olie
1 ui, gepeld en klein gehakt
3 tenen knoflook fijngehakt

2 tomaten, ontveld en in stukjes gesneden
1 komkommer in blokjes gesneden
2 eetlepels zwarte rijst azijn
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel suiker
zout
peper

1 eetlepel maizena- water mengsel

garnering:
1 eetlepel fijngehakte peterselie