Viskoekjes met komkommer


Komkommermengsel: Doe het water, de azijn en de suiker in een steelpannetje en breng het langzaam aan de kook. Roer totdat de suiker opgelost is. Af laten koelen. Dan de rest van de benodigdheden voor de komkommer in een kom doen en vervolgens het afgekoelde azijnmengsel er door scheppen. Zet apart.
Viskoekjes: De vis in stukjes snijden en dat dan samen met de kerriepasta en het ei in een keukenmachine doen en draaien totdat het een glad mengsel is. Dan dit mengsel in een kom doen en vervolgens de rest van de benodigdheden behalve de olie en de waterkers er door doen.
Van dit mengsel koekjes vormen van ong. 5 cm. doorsnee en 0.5 cm. dik. Olie verhitten in de wok of koekenpan en vervolgens de viskoekjes hier in bakken totdat ze mooi goudbruin zijn. (dit duurt ongeveer 5 minuten). Je kunt een paar koekjes tegelijk bakken. Met een schuimspaan er uit scheppen en op keukenpapier laten uitlekken. Garneer met sla of waterkers en serveren met het komkommermengsel.
Succes en eet smakelijk!!

Tip: Dit is een voorgerecht of een snack.

Thailand

Thailand

Vis

4 pers

no:544/972 << >>
Viskoekjes
500 gr. stevig wit visfilet
1 eetlepel rode kerriepasta (pas op, iedere pasta is anders)
1 ei
2 eetlepels vissaus
1 theelepel suiker
2 eetlepels maizena
4 citroenblaadjes klein gehakt zonder nerf
2 eetlepels verse gehakte koriander
50 gr. peultjes klein gehakt

arachide olie om te bakken


Garnering
sla in reepjes gesneden
of waterkers


Komkommermengsel
4 eetlepels witte rijstazijn
4 eetlepels water
50 gr. suiker
5 tenen ingemaakte knoflook
1 komkommer in dunne plakjes gesneden
4 sjalotjes in dunne plakjes gesneden
1 eetlepel verse gehakte gemberwortel
1 rode chilipeper klein gehakt