Visballetjes met citroengras


Snijd het garnalenvlees en de visfilets in stukjes. Hak de knoflook en citrusbladen fijn. Doe de garnalen, vis, kerriepasta, suiker en wat zout en peper in een keukenmachine en doe er de knoflook en citrusblad bij draai tot een grove pasta. Snijd elke stengel citroengras in 4 stukjes en snijd die zo nodig bij tot ong. 15 cm. lang. Vorm ong. 1 - 2 eetlepels van het vismengsel om een uiteinde van elk stukje citroengras.(Je kunt dit een aantal uren van tevoren doen en afgedekt in de koelkast bewaren.)
Verhit de olie in een grote koekenpan op een middelhoog vuur. Bak er de visballetjes in ong. 4 minuten, waarbij je af en toe omdraait tot ze goudbruin zijn.(Je kunt ze ook stomen boven kokend water).
Serveer onmiddellijk en geef er schijfjes citroen bij.

Succes en eet smakelijk!

Thailand

Thailand

Vis

6 pers

no:907/972 << >>
300 gr. tijgergarnalen gepeld en de darm verwijderd
400 gr. witvisfilets (zoals kabeljauw, zeewolf, roodbaars, tilapia)

3 tenen knoflook gehakt
4 citrusblaadjes(djeroek poeroet)

1 eetlepel geroosterde Thaise rode kerriepasta
1 theelepel palmsuiker of bruine basterdsuiker
zout en peper naar smaak

genoeg eetlepels olie (arachide)
citroengras

schijfjes citroen voor het serveren