Tripoli stijl spicy vis


Spoel de vis af met koud water. Dep het droog wrijf er 1/2 theelepel zeezout over. Zet apart.
Doe genoeg olie in de pan dat de vis bedekt wordt en verhit het. Als de olie heet genoeg is er zoveel vis in doen dat het de bodem bedekt en laat het dan 1 minuut bakken. Haal ze eruit en laat het goed uitlekken.
Meng de gehakte uien en de olijfolie in een pannetje en laat het op een niet te hoog vuur 15 - 20 minuten bakken, dan er de knoflook toevoegen en nog 1 minuut bakken, dan er het citroensap en de peper toevoegen. Vervolgens de ketoembar, komijn, verse koriander en de chilipoeder erbij doen en alles aan de kook brengen. Kook het ong. 5 minuten en doe er water bij als de saus te droog wordt.
Zet het vuur lager en leg de vis in de saus. De vis kan als filets of in kleine stukken gelaten worden. Dek de pan af met een deksel en smoor tot de vis gaar is en de saus ingedikt.ong. 5 minuten. Serveer het warm of koud.
Succes en eet smakelijk!!

Overig

Libanon

Vis

6 pers

no:263/972 << >>
600 gr. tilapiafilets
zout naar smaak
3/4 kopje olie
1/2 kopje extra vergin olijfolie
4 uien klein gehakt
10 tenen knoflook klein gehakt
1 bosje koriander gehakt
1 theelepel komijnpoeder
1/2 theelepel ketoembar
1/2 theelepel cayennepeper
3/4 kopje citroensap
vers gemalen peper naar smaak
water indien nodig