tofucurry


Kook de blokjes tofu in heet water totdat ze komen boven drijven, laat ze uitlekken.
Meng de smaakmakers en zet apart.
Verhit de wok, doe er de olie en laat deze heet worden, de peultjes 2 minuten roerbakken. De currypasta toevoegen en 1 minuut laten meebakken.
Vervolgens de reepjes paprika, de sjalot, de knoflook en de gemberwortel toevoegen en ook mee laten bakken. Dan de tofu en de smaakmaker toevoegen. Voorzichtig omscheppen en laat het goed doorwarmen.
De blaadjes basilicum of koriander door het tofumengsel scheppen en kort laten slinken.



Succes en eet smakelijk!!!!
Heerlijk met loempiaa’tjes, rijst en komkommersalade.

Thailand

Thailand

Vegetarisch

4 pers

no:331/972 << >>
400 gr. tofu in blokjes van 1 cm. - 1 cm. gesneden
2 eetlepels sojasaus
2 cm. gemberwortel gehakt
2 tenen knoflook gehakt
2 sjalotten in smalle reepjes gesneden
200 gr. peultjes
1 rode paprika in dunne reepjes gesneden
5 eetlepels olie
1 eetlepel rode currypasta

smaakmakers
4 eetlepels rijstwijn
3 eetlepels vissaus
2 eetlepels limoensap
1 eetlepel palmsuiker

de blaadjes van 4 takjes basilicim of koriander