Thaise varkensvleessalade met munt, pinda's en gember


Doe in een grote pan het gehakte varkensvlees met de 2 eetl. water en laat het op een laag vuurtje langzaam koken. Het moet nog gaar en zacht zijn. Haal het van het vuur en doe hier het citroensap, vissaus, gedroogde en verse rode pepers door. Laat het afkoelen. Dan vervolgens er de uien, lenteui, pinda's of pijnboompitten, gember, munt en koriander door mengen. Serveer op een bedje van slabladeren .
Garneer met de rest van de munt, koriander en rode peper.




Succes en eet smakelijk!!
Tip: Dit kun je goed serveren als een maaltijd -salade met stokbrood of witte rijst.

Thailand

Thailand

Vlees

6 pers

no:546/972 << >>
500 gr. gehakte varkenshaas
2 eetlepels water


2 eetlepels citroen- of limoensap
2 eetlepels vissaus
1 theelepel gedroogde rode chilipepers gehakt
1 verse rode chili's klein gesneden

1 klein gesneden rode ui
2 lenteui in stukjes van ong. 2 cm.
2 eetlepels geroosterde pinda's gehakt
of geroosterde pijnboompitten (hele)
2 eetlepels gehakte gemberwortel,
1 eetlepel verse munt
2 eetlepels vers gehakte koriander

grote slabladeren

garnering
geroosterde pijnboompitten
gedroogde en vers gehakte rode pepers
munt en koriander.