Tajine met kip en kikkererwten


Als je gedroogde kikkererwten gebruikt zet ze dan op met veel water(geen weekwater). Ze moeten ongeveer 1 uur koken.
Wrijf de kipstukken in met de ras el hanoutkruiden. Zet apart.
Smelt de boter in de pan en doe er de olie bij, bak nu de uienringen met de knoflook tot ze gaan ruiken, doe er dan de kipstukken in, als deze lichtbruin zijn dan de lenteui en 1 1/2 dl. water. Dek het af en laat het ongeveer 30 min. sudderen, tot de kip gaar is.
Dan de kikkererwten erbij doen met de rozijnen.
Laat alles nog 10 minuten doorsudderen.
Strooi er dan de gehakte peterselie of de koriander over.

Succes en eet smakelijk!!!

Europa

Turkije

Gevogelte

4 pers

no:734/972 << >>
kip naar behoefte met been bv. drumsticks of kipkarbonades vleugeltjes etc.
1 flinke eetlepel ras el hanout (Marokaans kruidenmengsel)

1 eetlepel olijfolie en 1 eetlepel boter

2 tenen knoflook schoon gemaakt en in dunne plakjes gesneden
1 flinke banaan-sjalot of1 kleine rode ui in ringen gesneden
3 lenteui in schuine stukjes gesneden
1 1/2 dl. water
1 blikje kikkererwten 400 gr. of 125 gr. gedroogde en geweekte(12 uur) kikkererwten
20 gr. rozijnen

3 eetlepels gehakte koriander of peterselie