Tabouleh bulgursalade
Doe de bulgur in een kom met water en laat hem 1/2 uur staan. Schep de korrels los met een vork.
Laat de bulgur uitlekken en sla hem droog( in een schone theedoek).
Roer in een kom de olijfolie, het citroensap, de munt, de peterselie, zout en peper door de bulgur en laat de salade 15 minuten rusten, om de smaak goed te laten doortrekken.
Roer de tomaten, de komkommer en de lenteuitjes door de salade en garneer met zwarte olijfjes.
Succes en eet smakelijk!!!
Tip: Bulgur is een grof gemalen graan (te koop in een reformzaak).
Dit gerecht gaat heel goed bij falafel!!!!!
Europa
Turkije
Salade
4 pers
no:191/972
<<
>>
100 gr. bulgur (zie onder)
4 eetlepels olijfolie 1e persing
2 eetlepels citroensap
4 eetlepels fijngehakte munt
4 eetlepels fijngehakte peterselie
zout
vers gemalen zwarte peper
1 komkommer zonder zaad, in kleine blokjes gesneden
4 tomaten zonder vel en zaad in kleine blokjes gesneden
4 lenteuitjes, in ringetjes gesneden
garnering
zwarte olijfjes in plakjes gesneden