Sukiyaki Japanse fondue met bijbehoren


Begin met het maken van de bouillon: Meng alle benodigdheden en laat het zachtjes aan de kook komen, zodat alle geuren zich goed mengen. Zet apart.
Vervolgens alle benodigdheden voor de fondue goed gewassen en gesneden, op schalen rangschikken en apart zetten. Sausje: Laat in een klein pannetje in de olie de gemberwortel en de lenteui eventjes zweten. Zet de warmtebron uit. Doe er dan de andere benodigdheden bij. Zet apart. " Doe in een kommetje het rauwe ei en kluts het met de stokjes " ** Zet op de tafel een elektrische wok of als je dat niet hebt kun je het ook in een wijde pan op een goede warmtebron. Verhit de wok of pan op de tafel en doe er een beetje olie en de bacon in om het begin te maken voor de fondue, vervolgens er iets van alles in doen en bak het lichtelijk aan,zodat de geuren vrij komen en dan doe je er 1/4 van de bouillon bij en nu begint het feest aan tafel, iedereen helpt zichzelf om er steeds iets bij te doen, maar vergeet niet te eten. Dat gaat als volgt: Als je denkt dat hetgene gaar is wat je wilt eten, haal je dat eruit met de stokjes of netje en leg het als je dat wilt in het rauwe ei in je bakje, vervolgens leg je het op je bakje rijst en eet het op. Het gebruik van een rauw ei is typisch Japans. Schenk er af en toe bouillon bij.
Tip: *de lendebiefstuk kun je ook bij een goede slager laten snijden als vleeswaren, vraag dan dat hij of zij het zo dun doet, dat het net niet uit elkaar valt. Het mag niet te dik zijn.
**Je kunt het rauwe ei goed vervangen door het sausje.

Japan

Japan

Vlees

6 pers

no:967/972 << >>
*1 kg. lendebiefstuk,dun gesneden als vleeswaren
100 gr. baconplakjes of blokjes
500 gr. spinazie hele bladeren
250 gr. tauge
250 gr. champions in vieren als ze groot zijn
150 gr. sjalotjes
1 winterwortel in dunne plakjes gesneden
1/2 spitskool in stukken z. stronk
6 lenteui in grote stukken van 4 cm. geneden
tenen knoflook naar wens
bouillon:
1 1/2 liter kippenbouillon
1.5 dl. Japanse sojasaus (kikoman)
4 schijfjes gemberwortel geplet
2 stengel lenteui geplet en in de helft gesneden
4 tenen knoflook geplet
Azie in de wok huissausje:
1 eetlepel olie
0.5 dl. zwarte rijstazijn
0.5 dl. Japanse sojasaus
2 grote eetlepels honing
0.5 dl. bouillon
1 flinke schijf gemberwortel klein gehakt
3 lenteui in kleine stukjes gehakt

6 eieren