Spiesje met zalm en garnaal


Meng de benodigdheden voor de marinade en zet de zalmrepen hier 10 min.in. Zet apart.
Blancheer de repen courgette heel kort ( 10 sec.) en zet apart. Zet de bamboestokjes in water.
Haal de zalm uit de marinade en laat ze goed uitlekken.
Zet de courgette of komkommer klaar met de zalm en de garnalen.
Prik nu eerst een reep courgette of komkommmer aan de bamboespies ,vervolgens een stuk zalm achter de groente je rolt de groente om de zalm en vervolgens de garnaal op dezelfde manier, ga zo door tot je het spiesje vol hebt.
Verhit een grillpan en bak het spiesje om en om, totdat de garnalen rose en de vis gaar is.
Serveer op een platte schaal vergezeld met een aardappelnestje met gemengde roerbak groente.
Succes en eet smakelijk!!

China

Canton

Vis

6 pers

no:462/972 << >>
24 repen zalmfilet
12 grote verse schoongemaakte garnalen zonder kop en staart

2 grote courgettes of komkommer in lange repen gesneden (zonder het zaad)

marinade
50 cc. lichte sojasaus
1 eetlepel gehakte sjalotjes
1 eetlepel gehakte knoflook

olie om te bakken

12 bamboestokjes( spiesjes) geweekt in water