Spicy couscous uit Casablanca


Verhit 1 eetlepel olie in een grote pan. Voeg de knoflook, komijn, koriander en paprika toe en fruit al roerend 1 minuut op een laag vuur.
Doe de bouillon erbij en breng aan de kook. Voeg de lenteuitjes toe en giet de couscous er geleidelijk bij en roer snel om.
Bedek de pan met een goedsluitend deksel, haal de pan van het vuur en laat 5 minuten staan zodat de korrels kunnen zwellen en de bouillon goed kunnen opnemen.
Als je dit warm serveert, roer de rest van de olie en de overeige benodigdheden er dan nu door.
Laat voor een verrukkelijke koude couscoussalade de couscous anders eerst afkoelen en 1 uur in de koelkast verder koud worden voordat de andere benodigdheden toegevoegd worden.

Succes en eet smakelijk!!!

Marokko

Marokko

Vegetarisch

4 pers

no:865/972 << >>
2 eetlepels olijfolie
1 teen knoflook fijn gehakt
1 eetlepel gemalen komijn
1 theelepel gemalen koriander(ketoembar)
1 theelepel paprikapoeder
4 dl. kippenbouillon
flink wat draadjes saffraan
6 lenteuitje schoongemaakt en dun gesneden
250 gr. couscous
1 citroen, grove rasp en sap
2 rode chilipepers, zonder zaad en fijn gehakt
50 gr. pijnboompitten geroosterd in een droge pan